Image Vier Keti Koti

Vier Keti Koti

Na de 'Herdenk Keti Koti'-uitzending van 30 juni wordt er tijdens 'Vier Keti Koti' feestelijk afgesloten met een bruisend concert uitgezonden vanuit het Tropenmuseum in Amsterdam, om 21:46 uur op NPO 1.

Omroep ZWART werkt ook voor dit Keti Koti programma samen met de EO. Ter gelegenheid van 150 jaar afschaffing van de slavernij produceren de omroepen op 1 juli een groots liveconcert waarin verhaal, muziek, dans en spoken word elkaar in rap tempo afwisselen. Vanaf het hoofdpodium in het Tropenmuseum in Amsterdam wordt opgetreden door onder meer Edsilia Rombley, Jayh, Dwight Dissels, Angela Groothuizen, Re-Play, The Originals Brassband en Black Harmony. Met muzikale bijdragen van Typhoon en Kenny B & Tommie Christiaan. Ook spoken word artiest Gerswin Bonevacia en danser Sedrig Verwoert treden op. 

Tijdens de uitzending wordt er geschakeld met andere betekenisvolle plekken in de hoofdstad die op een of andere manier gelinkt zijn aan het slavernijverleden, zoals De Gouden Bocht, Het Paleis op de Dam en Amsterdam-Zuidoost. Met persoonlijke verhalen van onder andere Ernestine Comvalius, Angela Groothuizen en Milouska Meulens. Presentatoren Giovanca Ostiana en Veronica van Hoogdalem zullen de rode draad in de show zijn.

Recente uitzendingen

Default image Vier Keti Koti

Vier Keti Koti

1 juli 2023 21:50 - 22:48

Meer uitzendingen