Image Lara Lauwigi

Volg Lara

Lara Lauwigi

Verhalen vertellen is iets dat altijd in mij heeft gezeten. Als kind maakte ik hele toneelstukken in mijn poppenkast en op de basisschool was ik de enige in de klas die stond te juichen als we spreekbeurten moesten houden. Mijn liefde voor verhalen vertellen heeft, in combinatie met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een soms ongezonde dosis doorzettingsvermogen, ervoor gezorgd dat ik radio ben gaan maken.

Na mijn eerste radiostapjes te hebben gezet bij Omroep Vlaardingen, ben ik via de NPO Campus terechtgekomen op NPO Radio 1. Bij het programma ‘Wat het daglicht niet verdragen kan’ heb ik mijn eerste vlieguren in de nacht gemaakt. Daar ontdekte ik dat interviewen en verhalen vertellen fantastisch is, maar dit nóg prikkelender en interessanter is wanneer het over taboedoorbrekende onderwerpen gaat.

Met de uitzendingen van De Nacht is ZWART hoop ik te bereiken dat er meer naar elkaar omgekeken zal worden en de luisteraar meer open zal gaan staan voor andere culturen en denkwijzen dan alleen die van henzelf.

Naast radio maken probeer ik een aantal dagen in de week pubers wat bij te brengen over de Nederlandse taal, korfbal ik (soms iets te) fanatiek, houd ik van een goed boek lezen, mensen kijken op een zonnig terras en ben ik liefhebber van bijna alle soorten muziek, kunst en eten.

Programma's van Lara

De Nacht is ZWART

‘De Nacht is ZWART’ laat zich beleven als een ritje in de nachtbus: avontuurlijk en toch betrouwbaar, verrassend en toch voorspelbaar.

Artikelen van Lara

Image Jong en ervaring met seksueel geweld: Soraya (19) en Kaylee (19) over hoe zij hun leven oppakken

Jong en ervaring met seksueel

Soraya (19) en Kaylee (19) hebben allebei op jonge leeftijd te maken gehad met...