Image Amal Beeldsnijder

Volg Amal

Amal Beeldsnijder

Mijn naam is Amal en ik heb hele bijzondere stageperiode achter de rug, maar daar zal ik zo op terugkomen. Ik stel me eerst even voor. 

De allerbelangrijkste dingen voor mij zijn: mode, Beyoncé en familie. Ik ben Surinaams, opgegroeid in Arnhem en woon in Amsterdam. Daar ben ik heen verhuisd voor mijn studie communication science aan de UvA. Deze studiekeuze was logisch, omdat ik al lang gefascineerd ben door media; traditionele media (print en televisie), maar rond mijn pubertijd vooral ook online media (lees: Amerikaanse YouTubers). Zij hebben mij veel gebracht in de tijd, waarin ik probeerde te ontdekken wie ik was, wat mijn seksualiteit is en waar ik bij hoorde. In die periode kwam ik erachter hoe belangrijk het is om rolmodellen te hebben; mensen met wie je je kan identificeren. Ook besefte ik toen dat ik deze rolmodellen in Nederlandse klassieke media miste. 

Het is dan ook niet zo gek dat ik gelijk verbintenis voelde met Omroep ZWART toen het werd aangekondigd in september van 2020. Ik wist meteen dat ik er een bijdrage aan wilde leveren. Een stage was daar een ideale kans voor. 

Over kansen gesproken; ik mocht verslaggever zijn in ons allereerste televisieprogramma Podium ZWART! Voor mij was het toen wel écht duidelijk; dit doe ik het allerliefste. Gesprekken voeren, verhalen hoorbaar maken en (re)presenteren. Ik ben dan ook niet van plan om daar any time soon mee te stoppen. 

We zien elkaar,   

Amal  

Programma's van Amal

Losgaan op Lowlands

Amal probeert de festivalgangers uit hun tent te lokken op de camping van het grootste muziekevenement van Nederland: Lowlands.

Podium ZWART

In het allereerste programma van Omroep ZWART laten we je kennis maken met muziek en cultuur zoals je dat nog nooit hebt gedaan.