Image KULT

KULT

Vanuit een bruisende studio bespreekt presentator Défano Holwijn elke week alle gebeurtenissen binnen de jongerencultuur op luchtige wijze samen met een online programmamaker als sidekick en met een bekende uit de culturele wereld. 

Naast inspirerende gesprekken met de wisselende gasten komen in KULT ook opvallende, grappige of ontroerende filmpjes van onder andere Instagram, TikTok en YouTube voorbij. Ook zijn er een aantal terugkerende rubrieken, zoals ‘Nooit te Oud’: een vrolijke reportage waarin een vaste verslaggever een paar ouderen bezoekt en met hen opvallende jongerentrends bespreekt op het gebied van eten, kleding en muziek.

___

KULT cultuurtips

PECH – George en Eran Producties (vanaf 21 december t/m 09 maart 2024 te zien)

In de muzikale familievoorstelling Pech maakt Saar een magische reis langs instanties die verantwoordelijk kunnen zijn voor het verspreiden van zakken met ‘pech’ die zij maar elke keer thuis krijgen. Is het toeval of gewoon het lot? Lukt het Saar een antwoord te vinden en daarmee de pech te verslaan?

So Far So Good – Wat We doen l Theater Rotterdam (nu te zien t/m 2 december 2023)

In SO FAR SO GOOD zien we een groep professionele en jonge dansers aan de buitenkant van een winkelruit staan. Een groep acteurs staat juist in de winkel en praat over wat ze buiten zien. Wat denkt de winkeleigenaar? En de moeder, de burgemeester, de pizzabezorger, en de voetbalhooligan? Allemaal proberen ze grip te krijgen op de chaos aan de andere kant van de winkelruit.

COCK – Theater Oostpool (nu te zien t/m 3 maart 2024)

In de award winnende voorstelling COCK volgen we John die, net wanneer hij een pauze inlast met zijn vriend, de vrouw van zijn dromen ontmoet. Vol schuldgevoel en besluiteloosheid gaat hij opzoek naar wie hij is en wat hij wil. Maar hoe kies je voor de ander, als je zelf even niet meer weet wie je bent? 

Gezien bij Cultuurjagers

Cultuurjagers – Wildbloei – Valentina Tóth – (nu te zien t/m 25 mei 2024)

Valentina Tóth brengt een ode aan de hysterische vrouw met haar komische en muzikale show Wildbloei. Met deze avondvullende cabaretvoorstelling zoekt ze naar de grenzen van het clichématige beeld van vrouwen in onze samenleving. Tóth combineert opera, kleinkunst, klassiek en cabare. In Wildbloei laat ze diverse vrouwen op het toneel verschijnen. Zo zie je een body-positive-K3-sterretje, een moordlustig slachtoffer van de toeslagenaffaire en de Koningin van de Nacht.  


Kans maken op een 3 maanden abonnement van WeArePublic?
Mail kult@omroepzwart.nl

Recente uitzendingen

Default image KULT

KULT

23 november 2023 00:45 - 01:10

Default image KULT

KULT

16 november 2023 23:35 - 00:00

Default image KULT

KULT

9 november 2023 23:35 - 00:00

Default image KULT

KULT

2 november 2023 23:20 - 23:45

Meer uitzendingen