Image Veerle Hofkens

Volg Veerle

Veerle Hofkens

Hola! Veerle hier. Ik heb een lichte obsessie voor de Spaanse taal, Bad Bunny op repeat, droom van een wit huis met blauweregen in een klein Spaans dorp en elke dag salsa dansend naar werk. Verder ben ik gewoon een Brabantse met een Vlaamse naam die veel ❤️ heeft voor Latijns-Amerika en daar graag tijd doorbrengt.

Een aantal jaar geleden kreeg ik het officiële papiertje tot psycholoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en vanuit daar maakte ik de logische stap naar radio maken. Ik begon bij NH Radio, volgde het opleidingstraject van Qmusic, presenteerde en produceerde podcasts, zoals FOMOFIEL, de podcast en mocht meewerken aan De Radio ZWART Marathon.

Ik ben (zoals de halve wereld) groot fan van Queen Bey, maar heb helaas nog nooit reactie gekregen op DM's. Klamp me daarom maar vast aan de 6 handshakes regel: die hand van Beyoncé komt nog wel.

Het liefst verbind ik mensen, breng ze samen, wil elkaar leren begrijpen. Ik probeer dat te doen door te luisteren. Te vragen. Een ander perspectief te zien. Open te staan voor mensen, ervaringen en culturen. En ik ben meer dan vereerd om dat bij ZWART te mogen doen.

Programma's van Veerle

De Nacht Van

Jonge makers creëren nachtradio waar je wakker van ligt, met onderwerpen waar je wakker voor wilt blijven. Zowel onvoorspelbaar als kwetsbaar, met...