ZWART duikt de geschiedenis in met Once Upon A Timeline

Datum

Geschreven op 18 oktober 2022

Datum

Geschreven op 18 oktober 2022

Tags

Vanaf dinsdag 25 oktober is het geschiedenis- en educatieprogramma ‘Once Upon A Timeline’ wekelijks om 21.57 te zien op NPO3. Dit is het eerste educatieprogramma van Omroep ZWART, met tien nieuwe castleden. 

‘Once Upon A Timeline’ draait om het achterhalen van de geschiedenis op een specifieke datum. De castleden krijgen elke aflevering de opdracht om een onderwerp uit de geschiedenis te onderzoeken en hun conclusies op creatieve wijze te presenteren aan de kijker. 

Zo gaan ze bijvoorbeeld onderzoeken hoe het zou zijn als Nederland New York nooit zou hebben geruild voor Suriname of achterhalen ze wat de grondwet van Thorbecke vandaag de dag voor ons betekent. Er zitten ook luchtige verhalen tussen zoals het ontleden van het nummer Bohemian Rhapsody, waarbij de kijker nieuwe dingen leert over de monsterhit. 

De castleden geven hun perspectief op deze gebeurtenissen uit de geschiedenis. Hoe heeft dit invloed op hun leven en wat ondervinden ze er vandaag de dag nog van. 

Elke aflevering wordt er geëxperimenteerd in de wijze waarop de castleden hun bevindingen delen met de kijker. Dit kan variëren van een traditionele reportage, een geanimeerde video voor een green screen, een geschreven lied of spoken word, noem maar op. 

Voor dit programma introduceert Omroep ZWART maar liefst tien nieuwe gezichten. Ieder met een eigen perspectief op de geschiedenis. 

De eerste vier afleveringen van Once Upon A Timeline zijn vanaf 25 oktober iedere dinsdag te zien om 21.57 uur op NPO3 en NPO Start. De overige zes afleveringen zijn te bekijken op NPO START. Naast de reguliere afleveringen op televisie verschijnt er vanaf vandaag ook dagelijks een nieuwe aflevering van de speciale online-editie op het YouTube kanaal van Omroep ZWART met o.a. niet eerder vertoonde beelden. 

Gerelateerde artikelen

Televisie
Image Niet eerder vertoonde shows van Podium ZWART
Niet eerder vertoonde shows van Podium ZWART

Televisie
Image Omroep ZWART brengt eerste documentaire uit genaamd Een Gat In Mijn Hart
Omroep ZWART brengt eerste documentaire uit genaamd Een Gat In Mijn Hart

Televisie
Image Idris Elba’s Fight School bij Omroep ZWART
Idris Elba’s Fight School bij Omroep ZWART

Televisie
Image Podium ZWART: het eerste tv-programma van Omroep ZWART
Podium ZWART: het eerste tv-programma van Omroep ZWART