Idris Elba’s Fight School bij Omroep ZWART

Datum

Geschreven op 17 augustus 2022

Datum

Geschreven op 17 augustus 2022

Tags

In Nederland kennen wij Dream School, het programma waarin vroegtijdige schoolverlaters ernaar streven om hun leven weer op de rit te krijgen. In Fight School neemt acteur Idris Elba jongeren mee in een vergelijkbaar concept met een twist.

Nadat Elba de positieve effecten van bokslessen heeft gezien in Zuid-Afrika, begint hij een boksschool in het Verenigd Koninkrijk. Hij selecteert acht kandidaten, ieder met hun eigen uitdagingen en persoonlijke verhaal. Met behulp van de beste coaches en inspirerende mentoren, trainen de kandidaten twee keer per dag, zes dagen in de week. Dat is niet zomaar, er is namelijk een ambitieus doel; in slechts 5 maanden moeten ze kunnen strijden in een amateur gevecht in één van ’s werelds meest iconische boksringen.

De geselecteerde jongeren leren niet alleen boxen, er wordt gewerkt aan discipline, ambitie en nieuwe levensvaardigheden. Kan boksen helpen om uiteindelijk de levens van de kandidaten te veranderen?

Uit onderzoek blijkt dat de achterban van Omroep ZWART graag een programma wil zien waarin jongeren met verschillende problemen zich ontplooien. Idris Elba’s Fight School sluit daar perfect bij aan. Daarnaast reflecteert het programma ook waar Omroep ZWART voor staat; verbintenis. Jongeren, ieder met een ander verhaal, worden verbonden door een gezamenlijk doel; het verbeteren van hun levens.

Idris Elba’s Fight School is vanaf 29 augustus iedere maandagavond te zien om 20:25 op NPO 3.

Gerelateerde artikelen

Televisie
Image Niet eerder vertoonde shows van Podium ZWART
Niet eerder vertoonde shows van Podium ZWART

Televisie
Image ZWART duikt de geschiedenis in met Once Upon A Timeline
ZWART duikt de geschiedenis in met Once Upon A Timeline

Voor dit programma introduceert Omroep ZWART maar liefst tien nieuwe gezichten. Ieder met een

Televisie
Image Omroep ZWART brengt eerste documentaire uit genaamd Een Gat In Mijn Hart
Omroep ZWART brengt eerste documentaire uit genaamd Een Gat In Mijn Hart

Televisie
Image Podium ZWART: het eerste tv-programma van Omroep ZWART
Podium ZWART: het eerste tv-programma van Omroep ZWART