Word Lid – Normaal2021-12-31T11:29:31+01:00

Word lid

Veelgestelde vragen

Hoeveel leden heeft ZWART nodig?2021-11-05T13:13:21+01:00

Vorig jaar hebben 50.000 leden ervoor gezorgd dat we zijn toegelaten tot het publieke bestel. Een kans die zich maar eens in de 5 jaar voordoet! De eerste stap is hiermee gezet. Omroep ZWART mag in 2022 radio, televisie en online programma’s gaan maken.

De volgende stap? Minimaal 150.000 leden. Wanneer we dit samen halen, worden we omgedoopt tot ‘erkende omroep’. Het laatste zetje dat we nodig hebben om ook in de toekomst onze missie te volbrengen: Nieuwe helden de kracht geven om een thuis voor iedereen te bouwen. Want ZWART wilt er ook voor de volgende generaties zijn. Doe je mee?

Hoeveel kost mijn lidmaatschap?2021-07-15T14:27:12+01:00

Voor een tientje per jaar ben je lid van ZWART. Dat is slechts 80 cent per maand. De eerste betaling reken je af via iDeal, hierna loopt je lidmaatschap automatisch en hoef je niks meer te doen. Opzeggen mag altijd. Stuur daarvoor een mailtje naar [email protected] met je lidnummer.

Wat krijg ik bij een lidmaatschap?2021-11-04T19:46:23+01:00

Zonder leden geen omroep. Dus als jij lid wordt, krijg je er een nieuwe omroep voor terug. Op televisie, via de radio en online. Waar iedereen wordt gezien. En iedereen wordt gehoord.

Daarnaast gaat ZWART in dialoog met haar leden, om ervoor te zorgen dat de content die we maken goed aansluit op wat de leden willen zien en hoe zij het willen zien. De eerste enquête is inmiddels al verzonden naar onze leden. Kortom, jij kan straks meebepalen met wat we maken.

En, je krijgt toegang tot verschillende, exclusieve ZWART evenementen en initiatieven. Daarover later meer.

Wat voor soort omroep is ZWART?2021-07-15T15:55:04+01:00

Onze missie: nieuwe helden de kracht geven om een thuis voor iedereen te bouwen. In plaats van eenvormigheid willen wij variëteit in mensen, ideeën en uitingen. Een plek waar iedereen zich in kan herkennen. Waar iedereen de kans krijgt om zelf programma’s te maken, ongeacht kleur, afkomst, religie, gender, seksuele voorkeur, levensovertuiging of handicap. Wij willen Nederland laten zien hoeveel talent, creativiteit en positivisme in ons land is, wat nu gemist wordt.

ZWART is hét voorbeeld van een inclusieve maatschappij. Zonder dat we het over ‘een inclusieve maatschappij’ hoeven te hebben. Wij show-don’t-tellen. Voor jou én voor een ander. Iemand die anders kijkt. Anders denkt. Waarover je je kunt verbazen, verwonderen, of zelfs verbijsteren, terwijl je luistert naar dat andere geluid. ZWART laat zien hoe onvoorstelbaar belangrijk het is, dat krachten worden gebundeld, dat culturen elkaar ontmoeten, dat smaken worden verkend, geproefd, gemengd.

Ons doel: gemengde redacties, gemengde boardrooms, gemengde barbecues. Dan is het gelukt. Dan zijn we thuis.

Waarom de naam ZWART?2021-07-15T14:31:54+01:00

In onze taal wordt het woord zwart vaak gekoppeld aan iets negatiefs. Maar dat is nu klaar. Wij gaan laten zien dat ZWART positief, krachtig en uitnodigend is. En het wordt echt niet zo moeilijk om te laten zien hoeveel energie er vrijkomt als je verschillen omarmt. Niet bang, maar nieuwsgierig. Als je alle kleuren op je palet maar goed genoeg mengt, krijg je vanzelf ZWART. ZWART is kleur overstijgend. ZWART verbindt en ZWART inspireert.