“Ik maak slice of life films, dat vind ik de mooiste term.” Aramis Garcia Gonzalez, regisseur en schrijver. Met Arubaanse en Colombiaanse roots zocht Aramis vroeger naar de juiste representatie op tv, maar kon zich nergens mee identificeren. Zoals Aramis zelf aangeeft wil hij films maken van, met én voor mensen die over het algemeen niet in de spotlight staan.

‘Pariba’, de film die Aramis bij Ongezien laat zien, is volledig in het Papiaments gesproken. Tijdens de aanloop van het filmen werd de behoefte om een film in het Papiaments te maken steeds groter. Met inspiratie uit onder andere “Do the right thing” wil Aramis de kijkers een ‘wow’-gevoel geven.

Pariba gaat over twee vrienden die in het proces zitten van afscheid nemen, zonder dat ze dat weten. De film is opgenomen op Aruba en met de warme kleuren en authentieke muziek krijgt de film een geloofwaardig beeld van het ‘eilandleven’.

Een van de redenen waarom Aramis deze film heeft gemaakt is omdat er jaarlijks honderden a duizenden studenten uit het Nederlands Caribisch gebied naar Nederland komen. Deze mensen moeten een nieuwe taal leren, hun familie missen en vele studenten kampen met eenzaamheid. Dit is een belangrijk onderdeel van het Nederlandse verhaal wat Aramis in beeld wil brengen. De representatie die hij als kind miste wil hij nu wel bieden aan onder andere de Nederlanders met Caribische roots.

Na Pariba is Aramis gestart met een nieuwe speelfilm die zich afspeelt in Amsterdam. De film is gebaseerd op zijn eigen ouders en mensen die in dezelfde situatie als zijn ouders hebben gezeten. Met veel kleur, muziek, gemeenschap en diverse talen wil Aramis het beeld van mensen zoals zijn ouders overbrengen. Naast de huidige speelfilm hoopt de jonge filmmaker ooit een actie en/of scifi film te kunnen maken en schrijven.

Al met al is er geen gebrek aan inspiratie voor nieuwe films, en de goedlachse Aramis heeft een gezonde dosis aan motivatie om de verhalen die Nederland nog niet genoeg ziet, in beeld te brengen.

Bekijk nu ‘Pariba’

Director: Aramis Garcia Gonzalez
Created by: Aramis Garcia Gonzalez & Elise van der Linde
Cinematography: Fernando Barrientos
Edit: Eva van Weeghel
Producers: Belinda de Veer & Aramis Garcia Gonzalez
Music: Efrem Angela
Sound + Music: Eva Meertens