Kenneth

“Sinds het nu een stuk beter met me gaat zijn die oogkleppen weer af”, Kenneth Okorley. De 33-jarige Amsterdamse maker heeft een moeilijke periode achter de rug die zijn creativiteit in de weg zat. Een klein jaar geleden kreeg Kenneth zijn creativiteit weer terug en is hij weer begonnen met maken.

Kenneth wordt in zijn werk vaak geïnspireerd door persoonlijke ervaringen. Zo ook; ‘Emergence, As A Man Begins To Bloom’. Een foto- en video serie die staat voor vrijheid en het doorbreken van traditionele masculiniteit. De serie is onder andere tot stand gekomen door zijn eigen ervaring met de verwachting van traditionele masculiniteit. Hij voelde geen verbinding met het plaatje van de ‘maatschappelijke man’, en wilde iets maken wat de masculiniteit van een man naar zijn idee etaleert.

Uit de serie heeft Kenneth zes foto’s geselecteerd die volgens hem het beste overdragen waar Emergence voor staat. De fotoserie wordt ondersteund door een korte video die de warmte van het project nog meer uitdraagt. Het uiteindelijke doel van Emergence is dat er een dialoog tussen man, vrouw en alles daartussenin ontstaat. “Iets wat uiteindelijk moet bijdragen aan het taboe rondom het uitspreken van je gevoelens als man”.

Naast het doorbreken van de traditionele masculiniteit is Kenneth ook gedreven om mentale gezondheid meer bespreekbaar te maken. Vanuit eigen ervaring heeft hij gemerkt dat praten over mentale gezondheid, hulp accepteren en persoonlijke ontwikkeling, bij hem hebben geleid tot het terugvinden van zijn creativiteit en plezier in het leven.

Maken geeft Kenneth energie en hij is alweer actief bezig met het creëren van nieuwe projecten. Zo kunnen we eind 2021 een nieuw project, ‘Dating myself’, verwachten. Ook is Kenneth bezig met het project ‘Empathy’, wat in 2022 gaat komen. Empathy is een project dat geïnspireerd is door mentale gezondheid en het gebrek aan ondersteuning in het proces, wat veel mensen moeten doorstaan in hun vaak moeizame reis.

Emergence ‘As a man begins to bloom’

A concept by: Kenneth Okorley
Creative director & Producer: @kenna_bytheway
Photographer: Daniel Fisker-Bunde Pedersen @dansk.daniel Photographer: Diederik Mulder @diederik_mulder
D.O.P: Tijn Zwirs @tijnzwirs
MUA ext: Jazz Ben Khalifa @itsmua.khalifa
MUA int: Julia Zwirs @makeupby_juliax
Talent: Marciano Calor @marcianoooo
Production: Francis Yiadom @firzlaa
Sound Design Video: Ben Lardinois @benlardinois
Graphic Design: Alexander Vognstrup Nielsen @alexandervognstrup Studio int: Studio Von Braun @studiovonbraun