Ongezien, een nieuw podium waar we onzichtbaar talent laten zien. Een plek waar makers, die om wat voor reden dan ook, hun werk nog niet aan het grote publiek hebben kunnen tonen.

“Ik ben nu in een fase in mijn leven waarin mijn cultuur echt naar boven komt”. James Hully, jonge filmmaker die het spits afbijt voor een splinternieuw platform van ZWART; Ongezien.

De nog studerende James was als kind al bezig met het in beeld brengen van de dagelijkse zaken, om zo een verhaal te kunnen vertellen. Zijn vader is bovendien regisseur en heeft al vroeg kunnen duidelijk maken hoe film een grote rol kan spelen in het vertellen van een verhaal.

Opgegroeid in het kleine Bovensmilde maakte James niet minder ambitieus. Na het behalen van zijn diploma in communicatie & multimedia design heerst de droom om zijn eigen mediabedrijf uit te breiden én ooit betrokken te zijn bij een grote Hollywood-film.

Met de documentaire: ‘De toekomst van ons verleden’ wil James Nederland een nieuw inzicht geven over de treinactie in 1977. Tijdens het maken van de documentaire heeft James samengewerkt met een werkgroep (Arah Futura) en wil hij met nieuwe informatie een beter beeld van de situatie en context schetsen. Omdat het onderwerp nog steeds voor vele mensen gevoelig is, was het een uitdaging om tevredenheid onder de gemeenschap veilig te stellen. De documentaire bevat beelden uit privé-archieven, deze beelden ondersteunen uitspraken en bieden perspectief in de documentaire.

Naast film gebruikt James zijn talent ook voor het maken van aftermovies. Het is voor de jonge maker belangrijk om meerdere uitlaatkleppen te hebben voor zijn creativiteit. Door middel van zijn drijfveer wil de jonge maker zich onderscheiden van zijn omgeving.

James is trots op zijn cultuur en voelt een sterke saamhorigheid in zijn gemeenschap. Dit motiveert hem om verhalen te blijven vertellen en steeds meer mensen te verbinden. Met zijn eerste project laat James zien wat hij kan én wat er nog komen gaat.

Instagram: @j.hully_

Bekijk nu ‘Toekomst van ons verleden’